Dorpen Madeira

Dorpen Madeira

Naast de hoofdstad Funchal, zijn er op Madeira natuurlijk nog een aantal dorpen. Omdat het natuurlijk belangrijk is om de juiste bestemming te kiezen, is het van belang om te kijken of de dorpen voldoen aan jouw verwachtingen, voordat je hier wellicht een vakantie boekt.

De dorpen en steden op Madeira

Calheta
Het levendige plaatsje Calheta is bekend vanwege het mooie zandstrand, één van de betere stranden op Madeira.

Bovendien een goed klimaat, en veel zonuren. Bij het strand worden vanzelfsprekend ook andere recreatiemogelijkheden geboden.

Een leuk plaatsje, waar je bovendien goed kunt eten en uitgaan.

Caniço
Caniço kent eigenlijk twee gedeelten, Caniço-Centro en Caniço de Baixo. Het ene hooggelegen met winkels, en het toeristische lager gelegen gedeelte, aan de zee.

Het dorpje is vooral bekend om het water-natuurgebied voor de kust, Reserva Natural Parcial do Garajau, dat gezien wordt als één van de moosite duikgebieden.

Ponta do Sol
Ponta do Sol is een leuke badplaats, alhoewel het strand geen zandstrand is, maar een kiezelstrand. Daarom is het fijn dat hier ligstoelen geplaatst worden in de zomer, zodat je toch comfortabel kunt genieten van de zon.

Door de verdere ontwikkeling van de laatste jaren, mag Ponta do Sol zich wel steeds meer verheugen op een groeiende stroom toeristen.

Santana
Santana ligt in het noordwesten, en staat vooral bekend om de driehoeksvormige, en kleurrijk beschiilderde huizen, mt een dak van riet.

Rond Santana is het overigens ook bijzonder mooi, en dan met name de natuur, mede dankzij de vele Rodondendrons en de Azalea’s, alsmede diverse andere kleurrijke planten.

Het gebied is dan ook erg geliefd als bestemming om door de mooie natuur te wandelen.

Santo da Serra
Santo da Serra ligt op een hoogvlakte, en is een oud vakantiedorp, want hier kwamen in de 19e eeuw al de eerste toeristen.

Santo da Serra herbergt ook een erg mooie golfbaan, met drie banen van 9 holes. Verder kan je hier prachtig wandelen en mountainbiken, en bij de manege paardrijden.

De Quinta’s, de vroegere buitenverblijven van inwoners van o.a. Funchal, worden vandaag de dag gebruikt als luxe, en mooie, hotels.