Recreatie Watersport

Recreatie

Mocht je denken dat Madeira niet veel meer is dan de stranden, de zon, de zee, en mogelijkerwijs wat bezienswaardigheden, dan heb je het volledig mis. Sterker nog, het bloemeneiland staat bekend als één van de betere wandelbestemmingen, en zeker als je de andere vakantieeilanden met Madeira vergelijkt.

Wandelen wordt in het algemeen steeds populairder. Steeds meer wandelliefhebebrs, van zowel korte als lange wandelwegen, weten Madeira te vinden.

Madeira beschikt dan ook over een erg ruim netwerk aan wandelwegen, waarbij je vanzelfsprekend zelf kunt kiezen of je langs de kust wilt wandelen, in de buurt van de vulkanen, of door het prachtige binnenland.

Daarbij kunnen we rustig stellen, dat het binnenland van het eiland, veruit het populairste is, en dat komt natuurlijk weer door de natuur die je daar kunt beleven. Zo mooi, dat je het binnen Europa niet zo snel nog ergens kan vinden.

Het bloemeneiland, en de naam zegt het al, heeft een veelvuldig bloeiende natuur. Dat in combinatie met de wandelwegen die dwars door de natuurparken verlopen, en soms ook het bergachtige terrein met de diverse uitzichtspunten, zorgen voor wandelmogelijkheden die je niet zo snel zult vergeten.

Meer mogelijke recreatie

Een wandeleiland, maar op sommige paden en wegen kan je natuurlijk ook gerust mountainbiken, en op sommige plaatsen kan je ook fietsen huren. Maar de mogelijkheden zijn soms wel wat beperkt.

Overigens kan je ook een auto huren, een motor of een Quad, en op deze manier het eiland rondtouren en verkennen. Het voordeel hiervan is natuurlijk dat je meer kunt bekijken.

Wil je vooral gaan watersporten, dan is Madeira een paradijs om te surfen, en dan vooral bij Jardim do Mar.

Op de meeste stranden zijn andere watersporten mogelijk, terwijl je natuurlijk ook hier en daar een boot kunt huren, of een excursie kunt maken met een boot rond Madeira, of naar andere, omliggende, eilanden.