Stranden Madeira

Stranden

Madeira is geheel wat anders dan de Spaanse eilanden met de parelwitte zandstranden, maar heeft wel een aantal erg mooie stranden, vooral met zwarte kiezels of betonnen plateaus.

Ook de mogelijkheden zijn wat minder uitgebreid, doorgaans, maar toch staan ook hier de stranden garant voor veel waterplezier.

De stranden op Madeira

Calheta
Het strand bij Calheta is één van de einige zandstranden op Madeira, en dus kan het hier best wel druk worden.

Jardim do Mar
Bij Jardim do Mar kan je drie kleinere strandjes vinden. Jardim do Mar is ook vooral de bestemming op het eiland voor surfers, en wordt wel gezien als het grote surfparadijs.

Dat komt vooral natuurlijk door de branding, maar daardoor ook wat minder geschikt om te zwemmen.

Porto Santo
Porto Santo heeft een erg mooi strand, met goudgeel zand. Niet op Madeira zelf dus, maar op het kleine buureiland Porto Santo.

Het zandstrand is 9 kilometer lang.

Praia Formosa
Praia Formosa ligt niet ver van Funchal, op ongeveer tien autominuten rijden.

Erg populair, en het strand met veruit de meeste faciliteiten. Het is echter wel een kiezelstrand, en de kiezels zijn soms best groot, zeg maar gerust flinke stenen.

Bij Praia Formosa wordt ook ’s avonds nog gefeest. Het is dan ook het uitgaansgebied alhier.

Zwembaden
Naast de mogelijkhedn om te zwemmen in de zee rondom het eiland, zijn er ook diverse zwembaden langs de kust.

Een erg mooi zwembad, waar met de natuurlijke Lava-poelen een unieke combinatie is aangelegd, tussen natuur en een modern zwembad.

Andere zwembaden kan je vinden bij Ponta Gorda, Porto da Cruz, Doca de Cavacas, Ponta Delgada, Barreirinha, en Ribeira do Faial, die ook gedeeltelijk natuurlijke baden zijn.