Uitgaan Disco Eten

Uitgaan

Natuurlijk zijn er uitgaansgelegenheden op Madeira, maar als je een echt partyeiland zoekt, zoals de diverse Spaanse of Griekse eilanden zijn, dan moet je niet naar Madeira gaan. Althans, in ieder geval niet naar een andere plaats dan Funchal, want het nachtleven op het eiland is haast volledig geconcentreerd in Funchal, buiten enkele hotels elders op het eiland, die zelf wat mogelijkheden bieden aan hun gasten, en op kleinere schaal in een paar andere toeristische dorpen.

In Funchal kan je diverse cafés en barretjes vinden. Kijk wel goed waar je precies heen wilt gaan, want de muziekkeuze is vaak anders, en in sommige bars en cafés kan je genieten van de echte Fado muziek, en anders van wat modernere muziek.

Bekende bars zijn o.a. White House Pub, Fora d’Hoas en Café do Teatro.

Wil je echt gaan dansen, dan zijn er gelegeheden met wat meer traditionele dansmogelijkheden, maar ook diverse discotheken en clubs.

De meest populaire, en dus ook de drukste club, is zonder twijfel Vespas, open van woensdag tot en met zondag van 24:00 tot 6:00. Vespa is overigens ook erg populair bij de inheemse jongeren, dus ook een ideale manier om met de bevolking aan te vrienden.

Een andere mogelijkheid om een avondje te gaan stappen is het casino.

Meer uitgaan op Madeira

Overigens zijn er nog wel wat mogelijkheden voor uitgaan, maar dan op een wat mindere grote schaal, in de plaatsen Porto Moniz en Caniçal.

Over het jaar gezien, worden er ook op diverse plaatsen op het eiland, verschillende evenementen georganiseerd, soms voortvloeiende uit lokale tradities.

Als je op Madeira bent voor een vakantie, kijk dan altijd even in de lokale evenementen in de periode dat je er bent, want dit soort evenementen, zeker als ze voortvloeien uit tradities, kunnen we je alleen maar aanbevelen. Want dit is soms echt bijzonder.